Amalia is op zoek, helpt u mee zoeken? Nr. 44

Wie zijn deze bloemenbruidjes?

bloemenmeisjes

In de digitale beeldbank van Amalia staan inmiddels duizenden foto’s van Baarle en Baarlenaren.
Van heel veel foto’s weten we wie daar op staan en/of waar, wanneer en door wie foto gemaakt is.
Toch zijn er ook veel foto’s waar we nog vragen over hebben.
Helpt U mee deze vragen te beantwoorden?

De Kaarskensprocessie in Baarle-Hertog en Baarle-Nassau is dezelfde als die dagelijks op de Esplanade in Lourdes plaatsvindt. Ook in Baarle worden de zeven evocaties uit het leven van Bernadette uitgebeeld. Dit wordt gedaan door de schooljeugd van de beide Baarles en de kinderen uit het kerkdorp Zondereigen. Deze kinderen zorgen voor het klassieke deel van de Kaarskensprocessie en voor de uitbeelding van het leven van Bernadette Soubirou.
Op deze foto uit 1993, gemaakt door Gerda Norbart, zitten de bloemenbruidjes klaar in de kerkbanken. Achteraan zit juffrouw Versmissen en nummer 16 is meester van Gils van de lagere school van Baarle-Hertog.
Maar weet u nog wie deze wit geklede bloemenbruidjes zijn. Of was u een van de deelnemers en heeft u daar nog een leuke herinnering aan?
Reageer dan op dit bericht of stuur een mail naar onderstaand adres.
Ook als u bij een andere foto op de beeldbank nog ontbrekende namen weet mag u een reactie sturen, vermeld dan wel graag het nummer bij de foto.
Reacties bij deze foto graag naar beeldbank@amaliavansolms.org onder nummer: #061760
Alle vorige zoekplaatjes, compleet met de ontvangen namen, zijn terug te vinden op onze website in de rubriek Beeldbank.

De volgende namen zijn inmiddels bekent:

1: Marieke Buursma
2: Kelly Fransen
3: Ester van de Berg
4: Marjolein Bruurs
5: Noortje van der steen
6:
7:
8:
9:
10: Kaat laurijssen
11: Eva Bezemer
12: Diana Michielsen Bijns
13: ?
14: Nora Fransen
15: Brianda Kerremans
16: Frans van Gils


Vind u deze zoekplaatjes leuk, en zou u ook willen meewerken om alle foto’s die Amalia heeft te digitaliseren en/of te beschrijven, neem dan contact met ons op via het bovenstaand mailadres of loop eens binnen op de donderdagmorgen tijdens het beeldbankcafé in ons Heemhuis aan de Kerkstraat.

Scroll naar boven