Deze website gebruikt cookies. Accepteer de cookies als u alle functionaliteiten van deze website wilt gebruiken.

Welkom op de website van heemkundekring Amalia van Solms

De vereniging houdt zich actief bezig met het erfgoed van het eigen heem om belangstelling te wekken voor onze leefgemeenschap in heden en verleden, onze kennis ervan te vergroten en het waardevolle van vroeger te behouden.

Eerste avondwandeling in het zonnetje

Op de eerste donderdagavond van mei verzamelden 37 leden van onze vereniging om 19u bij de Klapekster in Wortel-kolonie. We werden ontvangen door twee gidsen: Els Hofkens en Marcel Verschueren. Zij namen ons in twee groepen mee voor een erfgoedwandeling door de kolonie van Weldadigheid, sinds kort UNESCO Werelderfgoed! Wortel01

Na een duidelijke inleiding van Els gingen we op stap in een heerlijk lenteweertje (jawel!). Jammer genoeg genoten ook de muggen in grote getale van het eerste zonnetje. Onderweg passeerden we onder andere (in willekeurige volgorde) de nieuwe gevangenis en het oude gebouw van de landlopers, Bootjesven, het landloperskerkhof, het kruispunt van de vier gebouwen, de woning van de vroegere directeur en de locatie van de vroegere school en van het pesthuis. Om 20u stipt werd halt gehouden voor twee minuten stilte ter gelegenheid van de Dodenherdenking. Om 21u waren we terug bij de auto's, waar door sommigen nog wat nagebabbeld werd. Dankzij beide gidsen zijn we allen weer wat slimmer geworden. Dank ook aan Natuurpunt voor het aanbieden van deze wandeling. Heel wat deelnemers kijken alvast uit naar de volgende 'eerste donderdagavond van de maand'. Op donderdag 1 juni om 19u worden we rondgeleid in Merksplas-kolonie. U kan nog inschrijven tot 17 mei via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Aan deze aciviteit zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden.

Wortel02 Wortel03 Wortel04 Wortel05 Wortel06 Wortel07 Wortel08 Wortel09