Deze website gebruikt cookies. Accepteer de cookies als u alle functionaliteiten van deze website wilt gebruiken.

Welkom op de website van heemkundekring Amalia van Solms

De vereniging houdt zich actief bezig met het erfgoed van het eigen heem om belangstelling te wekken voor onze leefgemeenschap in heden en verleden, onze kennis ervan te vergroten en het waardevolle van vroeger te behouden.

Heropstart van ledenactiviteiten

grafheuvels

Onze vereniging start op zaterdag 10 juli 2021 haar ledenwerking op met een fietstocht naar de bronstijdgrafheuvels in Weelde en het urnenveld in Klein-Ravels. Graag vestigt het bestuur uw aandacht op haar nieuwsbrief. Zeker in deze tijd waarin  activiteiten soms snel wel of niet doorgaan, is het belangrijk om snel te communiceren. Op deze manier houdt Amalia u op de hoogte van haar activiteitenplanning. Abonneer je gratis!

grafheuvels01

Op zaterdag 10 juli organiseert heemkundekring Amalia van Solms een fietstocht naar Weelde en Klein-Ravels. Vertrek aan het heemhuis in Baarle om 13.00 uur. Rond 17.00 uur bent u weer terug in Baarle.
We brengen een bezoek aan de bronstijdgrafheuvels van de Hoogeindse Bergen en het ijzertijdgrafveld van het Heike. Ter plaatse worden archeologische vondsten uit beide tijdvakken getoond. Naar het einde toe wordt bij het Spoorhuis een drankpauze voorzien. De totale fietsafstand bedraagt 24 kilometer en bij de Hoogeindse Bergen wordt een kilometer gewandeld.
Hou er rekening mee dat op een paar bospaden los zand kan liggen. Daar stappen we af. De fietstocht is gratis, maar breng wat kleingeld mee voor uw drankje. Neem ook een mondkapje mee omdat niet overal 1,5 meter afstand mogelijk kan zijn. Maximaal aantal deelnemers is 25. Bij grote belangstelling wordt de uitstap herhaald. Aanmelden is verplicht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.